09/02/14 19:56
(http://www.klassa.bg/)

Наистина ли има място за всички деца в класната стая?

 В рамките на събитието ще бъдат представени резултатите от национално представително проучване „Нагласи към приобщаващото образование“, както и проекта „Едно училище за всички“ .
 
Място: +Това, ул. Марин Дринов 30
Дата: 3.09.2014 г. /сряда/
Час: 11:00 ч.
 
Какво е отношението на родителите към приобщаващото образование?
Получават ли подкрепа в училище родителите на деца със СОП?
Какви са нуждите на учителите в общообразователните училища в България?
 
На тези и други интересни въпроси ще отговорят:
Ива Бонева, Център за приобщаващо образование, Изпълнителен директор
Радостина Ангелова, Глобал Метрикс
Изследването е част от Проект „Едно училище за всички: американско-българска обучителна програма в подкрепа на децата със специални образователни потребности /СОП/ в общообразователна среда“, който се реализира в партньорство с Фондация „Америка за България“.
 
За контакти и повече информация: Латинка Дучева, 089 784 85 61
Център за приобщаващо образование /ЦПО/ е българска неправителствена организация, чиято основна цел е да помогне на колкото може повече деца да учат и играят заедно със своите връстници. Ние вярваме, че всяко дете трябва да получи шанса да бъде прието и ценено. Голяма част от нашите проекти и програми са насочени към децата с обучителни трудности. Знаем, че тази голяма и любима за нас група деца са незаслужено пренебрегнати, неразпознати и неподкрепени. Работим за социално приобщаване и качествено образование за всички деца, както и за закрилата на тези, които се нуждаят. Екипът на центъра работи активно с родители, учители, директори, специалисти, общински и държавни власти, бизнес организации, колеги от страната и чужбина – и се радваме заедно на промяната, която се случва постепенно. Щастливи сме, когато децата – всички деца – получават възможност да развият своите способности и талант и да живеят щастливо детство.
 
Фондация “Америка за България” подпомага израстването и укрепването на динамична пазарна икономика и демократично общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния й потенциал на успешна и модерна европейска нация. Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация “Америка за България” предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България. 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване