09/02/14 13:24
(http://pik.bg)

„Напоителни системи” излизат на национална стачка

„Напоителни системи” излизат на национална стачка

Служители на „Напоителни системи” се готвят за протест, съобщиха от КТ „Подкрепа”. Работещите там не са получавали заплати от месеци. От 1800 души, заети в клоновете на предприятието, почти 90% се очаква да подкрепят стачката.

200 хиляди лева са нужни за изплащане на трудовите възнаграждения за май, 1,2 млн. лева за юни и още 1,2 млн. лева за юли. Осигуровките на всички работещи не са плащани също от май насам.

Утре в 9 часа служителите от  клон Мизия ще излязат на едночасов протест, а денят на националната стачка ще се уточни в близките дни.

Дружеството се води към фалит от 2009 година", каза Анелия Иванова от КТ „Подкрепа". Според разчетите на синдиката към момента, за да се стабилизира ситуацията, трябват 6 млн. лева - за заплати и осигуровки, както и за погасяване на задълженията за ток и гориво.

Синдикатите припомнят, че дружеството е част от националната сигурност на страната и е отговорно за повечето реки и водоеми в страната.

На пресконференцията пред журналисти президентът на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев коментира още, че в момента най-големите проблеми на страната ни са огромната опасност от люшване на цялата финансова систематрагичното състояние на енергетиката и недостатъчните пари за здравеопазване.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване