09/02/14 14:09
(http://pik.bg)

Национално междуведомствено звено за изборите създадоха МВР, ДАНС и Прокуратурата

Национално междуведомствено звено за изборите създадоха МВР, ДАНС и Прокуратурата

Национално междуведомствено звено за осигуряване на законосъобразна обстановка при провеждане на изборите за 43-то Народно събрание на 5 октомври 2014 г. създадоха МВР, ДАНС и Прокуратурата на Република България, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.
За първи път ще бъдат създадени и областни междуведомствени звена, в чийто състав участват окръжен прокурор, директор на ОДМВР и директор на ТД „Национална сигурност“.
В рамките на правомощията си междуведомственото звеното ще противодейства срещу евентуални нарушения и ще гарантира свободното упражняване на избирателното право на гражданите. Съвместните действия на институциите са форма на превенция за недопускане на манипулирането на вота. 

Националното междуведомствено звено и областните звена ще действат от деня на откриването на предизборната кампания до обявяването на резултатите от гласуването. 
По време на целия предизборен период ще има дежурни звена и в трите институции за осигуряване на необходимото взаимодействие между тях.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване