09/02/14 13:40
(http://pik.bg)

"Република": Правителството на Близнашки се занимава с несвойствени задачи!

"Република": Правителството на Близнашки се занимава с несвойствени задачи!

 Всяко служебно правителство има ясно разписан и точно регламентиран в Конституцията и законите на Република България мандат. Призоваваме служебният премиер Георги Близнашки да се придържа единствено и само към ограничените от Конституцията и законите на страната правомощия, заяви политическият секретар на партия "Република БГ Здравко Попов. Всяко друго действие е нелегитимно, застрашаващо стабилността на институциите и обществения интерес.

Отклоняването от основните задачи на служебния кабинет ще доведе до засилване на съмненията в честността на изборите, което от своя страна ще подкопае легитимността на следващото Народно събрание и следващия Министерски съвет. Настоящото служебно правителство има една основна задача: да проведе честни избори за Народно събрание. Кабинетът на служебният министър-председател Георги Близнашки е поел обществения ангажимент да не позволи опорочаване на изборния процес и да внесе необходимото спокойствие при изпълнението на задачите на институциите до избора на нов състав на Народното събрание и до заклеването на новия състав на Министерски съвет.

Всяка друга цел, която си е поставило то, всяка друга несвойствена задача, с която усърдно се е захванало, излиза извън рамките на ограничения мандат и внася допълнително напрежение в и без това доста разклатената политическа система на страната. Подготовката за емитиране на нов публичен дълг, излишното всяване на паника в енергийната система чрез уверения за необходимостта от рязко поскъпване на тока, предлагането на дългосрочни външнополитически и отбранителни визии, спирането и стартирането на стратегически инфраструктурни проекти, са несвойствени задачи, с които служебният кабинет не може и не трябва да се занимава, допълни Здравко Попов от Република БГ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване