09/02/14 04:33
(http://www.klassa.bg/)

Тунис въвежда данък „Довиждане” за чужденци

 Властите на северноафриканската страна наложиха нов данък за чуждестранните граждани, пребиваващи на територията й. Те ще трябва да платят около 17 щатски долара, за да могат да я напуснат. Новият данък е приет от Националната учредителна асамблея. Таксата важи за всички нерезиденти, включително туристите, но не се отнася за гражданите на Тунис, постоянно живеещи извън страната.

 

Мярката ще вкара в бюджета на страната допълнително 23,5 млн. долара за 2014-а, а през 2015 г. - 70,5 млн. долара. Според туниския министър на туризма Амел Карбул  на чужденците няма да им се наложи да плащат новия данък преди октомври тази година, когато е краят на туристическия сезон.

 

Гражданите на Тунис отдавна вече плащат подобен налог, при това двойно по-голям по размер. Преди да напуснат страната, за да пътуват в чужбина, те трябва да купят данъчна марка на стойност 60 туниски динара (35,29 долара), която се залепва в паспорта им.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване