09/02/14 04:28
(http://www.klassa.bg/)

Фермерите кандидатстват от днес за европейски компенсации

 От днес всички общински служби по земеделие започват прием на заявления от фермерите за участие в схемата за подпомагане на производителите на плодове и зеленчуци. Подаването на заявление за намерение за участие се налага, за да може Министерството на земеделието  да събере информация, която да бъде нотифицирана пред Европейската комисия. Въз основа на тези данни ще се определи финансовият ресурс за България. Нашите фермери трябва да подадат необходимите документи  възможно най-бързо, защото ЕК ще приема нотификации до изчерпване на финансовия ресурс по схемата.

 

Европейската комисия реши да въведе временни извънредни мерки заради забраната, въведена от Русия за внос на някои селскостопански продукти от ЕС. Целта им е да се намали  предлагането на плодове и зеленчуци на европейския пазар, като се предотврати пускането на продукция, за да се облекчи натискът върху цените. Производителите имат възможност да получат подпомагане за изтеглени или непредложени на пазара реално произведени и годни за консумация плодове и зеленчуци.

 

Общият бюджет на помощта за всички държави членки е в размер на 125 милиона евро и допълнителни 30 милиона за праскови и нектарини. Подпомагането е по отношение на домати, моркови, зеле, пипер, карфиол, краставици,  корнишони, гъби, ябълки, круши, малини, десертно грозде, сливи и праскови и нектарини.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване