09/02/14 14:44
(http://pik.bg)

Цветанов: Няма да говорим по време на кампанията с компромати

Цветанов: Няма да говорим по време на кампанията с компромати

Надявам се ние кандидатите за народни представители от 1-ви МИР да постигнем първи резултати. Това каза в Благоевград на пресконференция Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб. Цветан Цветанов благодари на всички структури на ПП ГЕРБ за екипната и отборна работа, която правят винаги в избори и след тях, както и на общинските съветници, кметове, депутати в 41-то и 42-то Народно събрание.

„Надявам се, че всички, които сме кандидати за народни представители от 1-ви МИР ще постигнем първи резултат и ще бъдем партията, която в тази кампания ще заложи на конструктивния диалог, на излагане на стратегията за бъдещо управление на ПП ГЕРБ. Ние няма да говорим по време на тази кампания с компромати и противопоставяне, защото смятаме, че това е нещо, което българските избиратели не искат да слушат”, каза Цветан Цветанов. По думите му, те искат да чуят какви са основните приоритети в едно следващо управление, дали ще бъде наваксано забавянето на автомагистрала „Струма” през последната една година, ще могат ли да се възползват българските общини от европейската солидарност от новият финансов програмен период 2014-2020, защото за голямо съжаление през последните месеци правителството на Пламен Орешарски не е успяло да договори споразумение с Европейската комисия и това лиши от възможности българските общини да ползват помощи от европейските програми.

„За голямо съжаление, това което наблюдавахме с автомагистрала „Струма”, което беше един от основните приоритети в управленската програма и управленския мандат на ПП ГЕРБ. Вие видяхте как бяха стартирани лотовете и как те започнаха да се изграждат до момента на подаване на оставка на ПП ГЕРБ. За голямо съжаление през последните 14 месеца имаме голямо забавяне на лотовете от Дупница до Благоевград, от Сандански до Петрич и всичко свързано с цялостната структура на територията на Благоевградския район. Много е важно да се възползваме от тези 32 милиарда, които са предвидени в новият финансов програмен период. Общините успяха да натрупат съответния административен капацитет и в управленският мандат на ГЕРБ 2009-2014 общините от 1-ви МИР успяха да усвоят и да реализират проекти за над 150 милиона лева и да договорят проекти за над 204 милиона лева. Ето това е, което трябва да се стремим да правим всички заедно, независимо кой от коя политическа формация е, не трябва да делим общините на ваши и наши, защото стилът на управлението на ГЕРБ е всички общини, които имат проектната готовност да се възползват от европейската солидарност и ако направим една равносметка за парите и средствата, които са усвоявани и реализирани през последните 14 месеца ще видите как отсъстват определени общини, които под една или друга причина са получили подкрепата на съответните гласоподаватели, от съответните населени места с кметове издигнати от ГЕРБ”, каза още Цветан Цветанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване