09/03/14 18:34
(http://pik.bg)

Отново дават на търг гара "Пионер"

Отново дават на търг гара "Пионер"

Втори търг за гара "Пионер". Служебният министър на транспорта Николина Ангелкова е разпоредила да бъдат продадени имоти, които са част от терена на бившата гара "Пионер" в столицата. Това става ясно от съобщение на пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Имотите за продан са с обща площ от малко над 37 хил. кв. м. За тях ще се проведат търгове с тайно наддаване при първоначална цена от 13 млн. лева, пише още в съобщението.

Парите, които министерството получи от продажбата, ще отидат за текущо поддържане на жп инфраструктурата, както и за завършване на започнати ремонти на жп линиите.

Припомняме, че части от гара „Пионер" не се продават за първи път. Първият търг бе през 2007 г., когато трябваше да бъде продадена и гара „Сердика".Съдебни спорове за земите обаче възпрепятстваха продажбата.

Търговете за имотите тогава така и не тръгнаха заради съдебни спорове за земите.

Бившият министър на транспорта Даниал Папазов предложи продажбата на гара "Пиопнер", но правителството така и не успя да обяви търга, пише "Стандарт".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване