09/03/14 19:37
(http://pik.bg)

Работещи в "Напоителни системи" протестираха в Монтана

Работещи в "Напоителни системи" протестираха в Монтана

50 работещи от "Напоителни системи" отново протестираха заради неизплатени три поредни заплати в Монтана, пише "24 часа".

Причината е решение на МЗ от началото на тази седмица за отпускане на субсидии, при условие, че нямат задължения. Това е неизпълнимо, защото само неизплатените сметките за ток са за милиони. Протестите на мелиораторите за заплати стартираха през 2010 г. и така досега. Няма заплати, ако няма протести. В клона на дружеството в Монтана и Лом работят 75 души. Хората са получили 60 процента от възнагражденията си за май и оттогава не са вземали пари. Освен майските 40 процента не са им изплатени още две пълни заплати. Те са и без работно облекло и лични предпазни средства. За целия клон „Мизия", който включва и Враца, са нужни поне 194 500 лв. за възнаграждения за юни и юли, както и 95 600 лева за осигуровки и удръжки.

"Нямаме пари нямаме право да боледуваме, ще ни спрат тока в домовете, обречени сме на глад и мизерия", заявиха протестиращите.

Те се заканиха, че ще излязат на национален протест пред министерството на земеделието ако не се изчистят дълговето на дружеството.

Според настоящия министър на земеделието, трайното решение на проблемите в "Напоителни системи" може да дойде след реализирането на проекта на Световната банка, който трябва да очертае визията за развитието на хидромелиоративния сектор в България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване