09/03/14 07:38
(http://pik.bg)

Работниците от „Напоителни системи” излизат на едночасов протест

Работниците от „Напоителни системи” излизат на едночасов протест

Работниците от държавното дружество „Напоителни системи” започват предупредителни протести заради неизплатени заплати, съобщава БНР. На едночасов протест днес излизат в клоновете „Мизия”, обслужващ района на Враца и Монтана, и „Долен Дунав” в Търговище.

Ако държавата не реагира адекватно, недоволството ще се пренесе в София - предупреждават синдикалните организации в дружеството. Общата сума, която „Напоителни системи“ дължи на работниците за възнаграждения и осигуровки е в размер на 3,518 млн. лв. В четири от клоновете хората са получили едва 60% от заплатите си за месец май.

В други 5 клона са изплатени заплати за месец юни. За юли и август възнаграждения за труда си не е взел никой от 1900-те служители на държавното дружество. Днешният протест се организира от синдикалните организации на КНСБ и „Подкрепа“, които заявяват готовност за ефективна стачка и протестна акция в София.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване