09/03/14 09:45
(http://www.klassa.bg/)

Чобанов: Не виждам как Пеевски е съпричастен с КТБ, той не я е управлявал

 Не виждам по какъв начин Пеевски е съпричастен с КТБ, тъй като той не е управлявал банката, не ми е известно той да е участвал в мениджмънта на банката, заяви пред Нова телевизия доскорошният министър на финансите Петър Чобанов, който в момента е водач на листите на ДПС в Монтана и в 25 МИР в София.

Много малко бих могъл да зная за раздора между Пеевски и Цветан Василев. Аз си мисля, че взаимоотношенията между двама души и управлението на една банка са различни неща, коментира Чобанов. "Познавам се с Делян Пеевски от началото на предходния парламент, бяхме едновременно депутати, сега имам възможността да комуникирам по-често с него, защото и двама сме водачи на листи на ДПС, уточняваме стратегии и тактики за изборите", обясни Чобанов.

Чобанов призна, че предложението да оглави листа на ДПС е дошло от ръководството на партията в лицето на председателя й Лютви Местан. "С Местан се запознахме след като вече бях министър, но явно в процеса на работа е оценил възможността да бъда полезен за движението. Аз не се припознавам като политик, аз се припознавам като експерт и така влязох и в правителството на Пламен Орешарски, което беше експертно правителство, сега ДПС решава да задълбочи гражданската си квота", коментира той.

"Ликвидната криза около КТБ се разви доста бързо, в рамките на една седмица, доколкото съм запознат от комуникацията ми с мениджмънта ми с БНБ, мениджмънтът на КТБ е твърдял, че може сам да се справи с тази ликвидна атака. Аз нямам отговорности по закон към стабилността на индивидуална банка", каза още Чобанов. "Явно са се натрупвали събития с годините, които са достигнали своята кулминация", коментира още той.

"Аз не съм подкрепял идеята за банкова ваканция, след като започнаха епизодите на банкови турболенции в България през цялото време бях в активна комуникация с ЕК и благодарение на това успяхме да договорим много бързо държавната подкрепа. От ЕК също казаха, че трябва да стоим настрана от идеята за банкова ваканция", каза още Чобанов.

Той заяви, че не е съгласен с коментарите на ГЕРБ за състоянието на публичните финансите. "Ние направихме две неща, които не са правени до момента. Ние публикувахме към края на полугодието финансовото състояние на всички институции и на държавата като цяло, там ясно посочихме всяко министерство в какво финансово състояние се намира и какви задължения има, анализите, които излизат сега, потвърждават това, което сме написали там, въпросът е как се управляват парите". /БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване