09/04/14 11:43
(http://pik.bg)

Предупреждение: Възможни са внезапни наводнения

Предупреждение: Възможни са внезапни наводнения

И през това денонощие ще продължи да вали дъжд. В Северозападна България, Предбалкана, в Тракия и Родопската област се очакват по-значителни валежи, като на места количествата за денонощието ще достигнат 20-30 л/кв.м., съобщиха от МОСВ 

От ведомството предупредиха, че са възможни внезапни наводнения

Очаква се по-значително да се повишават нивата на реките Тополовец, Войнишка, Видбул, Арчар, Лом, Цибрица, Огоста, Скът, Вит и Осъм в долното течение, р. Янтра в горното течение, р. Русокастренска, р. Средецка, Тунджа, Марица в горното и средното течение, Арда в горното  течение, Върбица и Места. 

Водните количества по цялото протежение на р. Искър ще се повишат. По-значителни повишения ще има във водосборите на р. Искър над яз. Панчарево, р. Лесновска, р. Банкенска, р. Владайска, р. Батулийска,р. Искрецка, р. Малък Искър и р. Златна Панега. 

За днес е обявен жълт код в 13 области на Северозападна, Централна и Южна България заради проливни дъждове, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Габровска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Кърджалийска, Смолянска и Хасковска. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване