09/05/14 09:05
(http://pik.bg)

Кошмар! Десетки жени – жертви на столичен център за красота

Кошмар! Десетки жени – жертви на столичен център за красота

Център за красота с отнето разрешително поставя съмнителни филъри на пациенти, информира Би Ти Ви.

Десетки потърпевши жени твърдят, че устните им са били инжектирани със странен медикамент, вместо с хиалуронова киселина.

Цената на красотата


Само срещу 250 лева, луксозната столична клиника за красота Леграно” гарантира уголемяване на устни с популярния метод на хиалуроновата киселина. Резултатът от "висококачествената" услуга на ниска цена може да се опише най-добре с думата „потресаващ”.

„Устните ми са страшно подути, изглеждам ужасно, направо обезобразена”, оплаква се потърпевша.

След процедурата жената получава само касов бон: „Не разбрах, какво е инжектирано в моето тяло, тъй като те категорично отказаха да ми дадат информация”.

Оказва се, че лицензът на козметичния център за тази дейност е отнет в края на юли. Въпреки че по закон само лечебни заведения могат да поставят импланти.
„В козметични студия, манипулации с хиалуронова киселина не са разрешени”, категорична е главният секретар на РЗИ-София д-р Татяна Янева.

Те обаче си работят

Към днешна дата обаче центърът за красота продължава да работи. Разбираме това, след като отиваме в „Леграно", със скрита камера. Имаме записан час за уголемяване на устните. Приема ни собственикът д-р Адриан чолаков. Кутията със спринцовката, която ни се показва, е разпечатана.

За практиката на козметичния център д-р Емил Бърдаров от Кожната клиника към Александровска болница е категоричен: „ Това граничи с престъпление на закона. Трябва да се отвори пред вас кутията със спринцовката”.

Връщаме се в клиниката, този път с явна камера. Чолаков твърди, че разполага с всички документи и центърът не е с отнет лиценз. След това затваря вратата на джипа си.

Нарушения

Подадохме сигнал в здравното министерство. Последвалата проверка констатира редица нарушения.

„На място при проверката бяха установени наличие на ампули хиалуронова киселина. Липсва етикетиране на български език”, каза д-р Янева от РЗИ.

Какви санкции ще отнесе козметичния център и ще бъде ли затворен, ще стане ясно след приключване на проверката на Агенция Медицински одит и здравните инспектори. /

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване