09/05/14 14:01
(http://pik.bg)

Назначиха частна охрана в село заради кражби

Назначиха частна охрана в село заради кражби

Радомирското село Бобораци от 1 март има жива охрана, осъществена от частна фирма. Монтирани са и няколко видеокамери, които са свързани с офиса на фирмата, съобщи mirogled.

„Откакто въведохме охраната кражбите напълно спряха. Преди това всяка седмица крадци разбиваха и ограбваха поне по 5-6 къщи“, сподели кметът Кирил Христов.

Заради многото кражби жителите на селото се събрали на общо събрание и решили да наемат охранителна фирма, всяко семейство месечно внася по 5 лева, а порите събират 4 касиери, избрани на събранието.

„Аз не се занимавам със събиране на пари, така никой няма да ме обвини, че съм си сложил някой лев в джоба“, допълни Христов.

В Бобораци с постоянен адрес са около 70 души, но живеещите в селото са 120. 30 са самотноживеещите жени, които след назначаване на охраната са спокойни, че никой няма да нахлуе в дома им през нощта или дори и през деня, както се случвало преди.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване