09/06/14 08:59
(http://pik.bg)

Богатите да спрат да си топлят басейните на ток, призова Пламен Димитров

Богатите да спрат да си топлят басейните на ток, призова Пламен Димитров

Ситуацията в държавата е безнадеждна. Проблемът е, че ние достигаме до констатиране на проблемите.

Това обяви в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия председателят на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев. За идеята на КНСБ да има цена на тока за бедни и такава за богати той коментира:

„Ние считаме, че цената трябва да е еднаква, но да се компенсира по-бедният с ваучери“. Тук президентът на КНСБ Пламен Димитров, който гостува заедно с него в студиото, поясни ситуацията, като обясни, че 20% от населението потребява 80% от електроенергията, т.е. тези хора, по думите му, могат да си позволят да плащат повече или „например да спрат да си топлят басейните на ток, а със соларни батерии“. Иначе идеята на КНСБ включвала именно подпомагане на бедните.

„За мен нещата са тежки, но са овладяни“, каза президентът на КНСБ. Според него проблемът е, че произвеждаме повече от минали години, но получаваме по-малко. „Има редица механизми, които могат да бъдат предложени, за да се справим със ситуацията“, категоричен бе той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване