09/07/14 07:57
(http://pik.bg)

За Реформаторите, истината, лъжата и още нещо...

За Реформаторите, истината, лъжата и още нещо...

Настана изборно време или както се пее в една баш патриотична песен „Боят настава, тупкат сърца ни – ето ги близо наште душмани…

ние не сме веки рая покорна….”

Та се изписаха кофи мастило за тези пусти избори и коалиции, за добрите и лошите, и какво ли още не…Но най вече – за Реформаторския блок! Разбира се, с право, защото то комай не остана дясно в т.нар. политическа скамейка - българската?! И се пръкнаха Реформаторите. И отново другарката Кунева-Пръмова излезе на преден план, а уж бе подала оставка, но кой ти гледа на тия работи у нас…А Радан Кънев зае някак си полагащото му се място(според някои!), а и вуйчо Ваньо продължава да дава мъдри съвети – все пак е Командир, нали? И все в името на нов десен политически процес, който пък е все още…е нероден Петко…

   А и на мен отдавна ми тупа сърцето да напиша и аз нещичко, па макар и напринципа  "Барабар Петко с мъжете". Но накрая се реших, когато прочетох „Истината и лъжата за листите на Реформаторския блок”.

     Аз ще взема отношение само за 13 МИР, защото познавам повечето обективни обстоятелства, та и имам какво да кажа - за водача на листата и за още нещо. В този ред на мисли не съм съгласен, че „в Пазарджик листата отново се води от местно лице на ДБГ – Бойка Маринска. Вероятно и тук е натежало мнението на структурите по места”.

Първо, г-жа Бойка не е пазарджиклийка, тя е жител на Пещера, където е омъжена. Истина е че години наред се подвизава в Областния център, но тя премина през няколко политически партии. Това го знаят и децата. И нещо съществено – тя е в някаква степен функция на Георги Петърнейчев-Фейко. В различните периоди – в различна зависимост! Но зависимостта е налице-силна и дългогодишна, на принципа на келепира! И защо не, когато и двамата са от по-първите внуци на Бай Ганьо?! Запознатите са наясно, те знаят за какво иде реч?! Защото др. Петърнейчев, известен като Фейко, десетки години вече е кукловод №1 на Област Пазарджик, та в сянката му са всички политически партии, а в момента е и областен шеф на червените, което не е шега работа, нали?! Второ, в Община Пещера ще „заиграе” с пълна пара Преференциалния вот! Със сигурност-на 100%!! Сещате се защо, нали? За да бъде „издухана” др. Маринска. Обзалагам се на бутилка шотландска ракия, с когото и да е!

Не знам в момента какви са взаимоотношенията между другарките Кунева и Маринска, но и на едни предишни избори имаше помежду им раздор и развод, именно за водачеството! И защото при тях е налице синдрома на Глутницата. Но келепира, както казва Щастливеца, е нещо хубаво, …”ти знаеш ли…?

     А темата за Фейко е голяма, но ще я разгледаме в някоя от следващите публикации. Заслужава си, защото и в червената листа, фамилия Младенови отново са на предна позиция. Разбира се, благодарение на другаря Петърнейчев, който уж бе в конфликт с Фамилията?! Но пък аз и тук спечелих шотландска ракия.

    А иначе в Пещера има известна дамска солидарност с другарките Пръмова и Маренска. Някои(по-малко или повече облагодетелствани!) са от жълтия кръжец на Маринска, други – подкрепят Пръмова от женска солидарност, поради липса на друга, без да знаят как и откога е „потопена” в кацата с мед – бездънната българска каца?! И колко пакости на бедната България стори тази видна другарка?!

    Ще доживеем и ще видим резултатите в късната неделна вечер на 5 октомври т.г. Защото Преференциалния вот ще бъде релефно и ярко изразен, именно в 13 МИР! И тук съм напълно съгласен с автора, че Реформаторите се движат две напред, две назад, което важи с пълна сила за 13 МИР! Но няма как да се съглася с него, че „вероятно и тук е натежало мнението на структурите по места”. Нищо подобно! Категорично – доказателства има в изобилие! И в Пещера, и в Пазарджик! А сега за възможното и вероятното. Вероятно РБ ще бъде парламентарно представен на Национално ниво! Но не така стоят нещата на Регионално ниво – 13 МИР, където е възможно да има един мандат, но надали е вероятно, поне заради изложените по-горе субективни обстоятелства. А и защото така надиплената листа, може да доведе до правилото – печелиш пет, губиш – двадесет и пет!

Възможен е един мандат, но дали това е вероятно, ще стане ясно поне в края на септември, а най-сигурно в късната неделна вечер на 5 октомври!

Накъде вървиш Българио????

От сайта "Свободата".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване