09/07/14 20:10
(http://pik.bg)

Скандал! Свидетели на кошмара в Отманли: Камелия можеше да е жива, но първата пожарна не дойде да спасява хора!

Скандал! Свидетели на кошмара в Отманли: Камелия можеше да е жива, но първата пожарна не дойде да спасява хора!

21-годишната Камелия Желязкова можеше да бъде спасена, категорични са Боно и Борис, които пристигат малко след първата кола на пожарна и аварийна безопасност, която идва край Отманли, пише "Флагман".

Двамата мъже са от София, но късно през нощта са пътували към Лозенец. Огромната приливна вълна почти удря автомобила им. Мъжете спират и се връщат назад, за да спрат и идващите автомобили в тяхното платно. Там на място вече има един автомобил на пожарната, както и мъж на име Младен или Милен, който пръв е сформирал спасителна акция.

"Имаха екипировка, но явно нямаха достатъчно мотивация. Според мен, първата кола не беше дошла да спасява хора. Единият пожарникар дори се смееше, бяха видимо сънени. Момичето и други хора викаха”, разказва с възмущение Боно. „Помогна им втората пожарна, която беше високопроходима и фактически тя беше дошла да спасява хора наистина. И тя се впусна от първата минута, в която дойде, да спасява хора. Те успяха, ние от нашата страна и нашата първа пожарна команда не успяхме да направим нищо и момичето си отиде”, добавя той.

Към спасителната група се включват и бургазлиите Николай Градев и Николай Киров, които около 1:30 вечерта са пътували от Созопол към Бургас. Спират в задръстването от автомобили, спрели в тъмнината и сварват въпросния първи спасител Милен или Младен, който с помощта на кабел гази в дълбоката вода, за да вади хора. Двамата се включват към спасяването, благодарение на въпросния удължител, и достигат до автомобила, в който е пътувала загиналата Камелия.  „Първо изкарахме едно младо момче, което беше на капака на колата, за едно дърво се държеше и както той каза имало още две момичета и едно момче, които вече ги няма", каза Николай.

Впоследствие служителите на пожарната измъкват момиче и момче, но не и Камелия. Тялото на 21-годишната студентка е завлечено на метри. Николай Киров и Николай Градев издърпват и съпруга на Недялка, който викал дълго, че жена му е в автомобила.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване