09/07/14 20:21
(http://pik.bg)

След 7 години обявиха изчезнал мъж за мъртъв

След 7 години обявиха изчезнал мъж за мъртъв

Районният съд в Лом обяви безследно изчезнал мъж за мъртъв. М.К. е бил видян за последно по обяд на 10 юни 2007 година. След като роднините му съобщили в полицията, той е бил обявен за общодържавно издирване. До ден днешен той обаче не е намерен и никой не е съобщил да го е видял. Дъщеря му е подала молба съответно законовия ред баща й да бъде обявен за мъртъв. Депозирано е становище от кмета на община Лом, с което заявява да бъде уважено искането, съобщава „Конкурент“.

Желанието на дъщерята пред съда е основателно, тъй като установяването на смъртта би довело и до възможност за реализиране на наследствени права. При липса на данни за момент на смъртта се приема денят, за който се отнася последното известие – в случая 10 юни 2007 година. Съдът обявява смъртта и постановява да се състави смъртен акт. Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните.

След влизането му в сила, препис от същото да се изпрати на длъжностното лице по гражданско състояние при община Лом за сведение, изпълнение и отразяване в регистъра на населението.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване