09/09/14 21:56
(http://pik.bg)

Бареков в Пазарджик: ДПС премина границата с броя на купените гласове

Бареков в Пазарджик: ДПС премина границата с броя на купените гласове

„Искаме пълна промяна в българската политика. Затова създадохме „България без цензура“ и тя прерасна в голяма коалиция от партии. Искам да благодаря на всички българи, дали гласа си за нас на евроизборите. Този глас не е даден напразно, той беше срещу олигархията, която тогава управляваше страната“. Това каза кандидатът за министър-председател Николай Бареков пред събралите се над 650 жителина Пазарджик, Ракитово и Брацигово в Драматичен театър „Константин Величков” в областния град.

ББЦ е позиционирана в центъра, защото да си патриот и националист означава да обединяваш народа и нацията, а не да ги разделяш. Само центърът може да обединява различните, категоричен е лидерът на ББЦ. „Нашата задача е да бъдем непоколебим политически фактор в центъра на парламента. Това означава да пратим ДПС в опозиция и тя да не бъде допускана във властта. Наш основен политически противник и опонент е Движението за права и свободи“, обясни Бареков. Той бе категоричен, че партия ГЕРБ също е вредна.

„Борисов влезе в тежки и съмнителни сделки с ключови фактори от ДПС, които целят запазване на икономическото му влияние. Той се договаря с ДПС да вземе властта и да стане отново най-големият олигарх в България. Срамно е политиците да забогатяват на гърба на народа. Не желаем това да се допусне повече“, категоричен бе лидерът на ББЦ.

Той коментира и последните проучвания на социолозите. „Днес дори агенциите, които обслужват ГЕРБ, казаха, че 5 партии са сигурни за парламента. Аз реформаторите не ги броя за живи, така че са по-скоро 4. Без нас никой не може да направи правителство. Искам да запазим и да умножим този резултат и ние да бъдем непреодолим фактор“, обяви Бареков и припомни, че ББЦ е единствената партия, която е представила и публикувала програмата си.

Акцията на партия ГЕРБ в наводнените региони, лидерът на ББЦ определи като цинична. „Когато ние си прекратихме кампанията и отидохме при хората, сложихме ботушите, омазахме се в кал, останалите се изложиха – те похарчиха милиони да си открият кампанията. Ние нямаме много пари за кампания, но дарих средства, защото бях там същия ден и не мога да остана безучастен. Гербаджиите, като разбраха, че са се изложили, събра ги Цветанов, даде им по една лопата да ги се снимат на плочките. Те щели да дадат от партийната субсидия, но това са парите на хората, от данъци. По 100 млн. са взели ГЕРБ и БСП за последните 5 години, а само Яне Янев е взел 10 милиона лева“, припомни Бареков.

„Цинизмът в политиката трябва да спре, да се замени с центристкия патриотизъм, само това ще спаси държавата“, смята зам.-председателят на ЕКР в Европарламента.

„Днес в Батак пред костите на дечицата, жените, мъжете, бабите, се сетих, че век и половина след клането този регион се владее от ДПС. До там ли се докарахме? Не искам това да се случва в моята родина. ДПС преминаха всякакви граници. Купуват гласове на цигани, българи. Кога се е чуло и видяло в центъра на България да има уахабити? Още по-страшно ще стане, ако не се вземат мерки. Радикалният ислямизъм тропа в страната“, предупреди Бареков.

По думите му той навлиза в страната през българските партии – не е само през ДПС, а и през т.нар. Реформаторски блок, където е Касим Дал. „20 години той е вторият човек в ДПС, той е топлата връзка на турските тайни служби и на Ердоган. Всеки глас за реформатори или за малките псевдопатриотични партии, са гласове, директно дадени за ДПС“, смята лидерът на ББЦ и предположи, че ДПС ще получи гласове отгоре заради експериментите на Каракачанов.

„Затова призовавам вотът за нас трябва да бъде силен, за да има силен патриотичен блок в центъра. Само ние можем да донесем стабилност“, подчерта Бареков.

Той заяви, че е горд да представи листата на ББЦ за Пазарджик. „Листата, която издигнахме тук, представлява целия регион. Водачът й е местно момче“, каза Бареков, представяйки Христо Тодоров.

„В листата няма нито един парашутист. В челната тройка намериха място сериозни хора. Ангел Даскалов представлява община Велинград. Той е един достоен полицай, бил е депутат без да се омаскари. От него треперят ДПС. Имаме представител и на Пазарджик – д-р Красимир Темнилов, завършил тук, практикувал тук и всички го познават“, допълни лидерът на ББЦ. На сцената се качиха и останалите кандидати за депутати от Пазарджик - Георги Генов, Биляна Бешева, Иван Търпоманов, Милен Шехтов, Анастасия Мераклиева, Лука Делийски, Валя Ал Самара, Георги Пройкин, Саша Филипова, Милен Христосков, Ради Радев, Марина Мишев и Шенка Илиева.

„Имаме филолози, мениджъри, хора на културата, имаме си дори поет. Листата ни е блестяща. Това е най-добрата и най-българската листа в Пазарджик“, каза лидерът на ББЦ. „Основен опонент на листата, на ББЦ и на мен лично са двете листи на ДПС – едната официална и втората, неофициална, която е на ГЕРБ“, допълни той.

Гласът за нас на 5 октомври е глас за бъдещето на нашите деца, обяви Бареков. „И пенсионерите виждат, че млади хора у нас не останаха. Нужно е управление от нови хора, които ще се заемат със създаване на нови работни места. Само така можем да постигнем основната си цел – запазването на българската нация“, подчерта лидерът на ББЦ. Той посочи, че през последните години не са формулирани нови цели в обществото от политиците. „ГЕРБ, ДПС и БСП само повтарят каквото ние формулираме. Ние първи формулирахме нова цел – нашата цел е икономически просперитет на нацията, защото една бедна нация не може да бъде европейска“, категоричен бе лидерът на ББЦ.

Бареков показа четирилистна детелина, която му подарил един земеделец, когото срещнал в центъра на Пазарджик. „Ще си я нося до сърцето, защото на 5 октомври тя ще донесе най-малко 40 депутати на ББЦ“, обяви кандидатът за министър-председател.

Лидерът на ББЦ представи и най-новият член на партията – легендата на българския бокс - Серафим Тодоров и му връчи партийна книжка. Вицеолимписйкият шампион, трикратен световен и трикратен европейски шампион, легендарният боксьор на България през последните 20 години ще бъде един от нашите основни агитатори. Той ще обиколи хората от Пазарджик и край Пазарджик, ще влезе дори в махалите, за да обясни на младите колко е важно да спортуват. Такива хора като него трябва да ги пазим и да ги поощряваме да работят за родината, докато са активни и енергични“, посочи Бареков.

Всяка вечер в България има по една пълна зала, събрана от ББЦ. Цяло лято обикаляхме България, бяхме къде ли не - навсякъде хората гледат с надежда към ББЦ. На тези избори има само един избор – една единствена нова партия. Този номер 13 ще се окаже фатален за хора като Янаки Стоилов, Стоян Тонев, Борисов, Местан, Пеевски, защото тяхното време дойде – време е да си ходят в опозиция“, каза в заключение Бареков.

За мен е чест да съм тук в града, който даде Кочо Честименски, героят на Априлското въстание, който в Перущица убива жена си, детето си и себе си, заради борбата на целия народ, в града на Константин Величков, създател на Художествената академия в София. Още по-голяма чест е да ви кажа, че в Пазарджик през 1879 г. са проведени първите тайни честни избори. Надявам се да има такива и в Столипиново. Така се обърна към жителите на Пазарджик Росен Петров – водач на листата на ББЦ в 25 МИР и зам.-председател на партията.

Днес много българи прибягват до съдбата на Кочо Честименски, без да са обградени от башибозук. Днес тях ги убиват сметките за ток, липсата на държавност, която да ги пази, лекува и образова децата им. Днес няма никакъв шанс за България, освен тежки, нелицеприятни бързи мерки, които да разкъсат този възел от свински черва между ГЕРБ, БСП и ДПС, посочи Петров и допълни:

„Този възел може да бъде разсечен само с меч, с нищо друго, защото догодина няма да има лекари, които да лекуват, защото ще изберат да лекуват някой за 5 хиляди евро в Катар. Няма да има учители, които да образоват децата ни, тъй като мизерията отдавна ги е убила и принизила и само едно нещо може да върне българската духовност, българския национален дух – работеща българска икономика, защото Априлското въстание не е вдигнато само от бедни овчари. Бенковски е бил богат търговец. Където липсва духовност и държавност както е сега у нас, се настанява чужда духовност, предупреди кандидат-депутатът.

„Нима град като Пазарджик заслужаваше тук да проникне радикален ислям, нима България заслужава да има тайни пансиони като в Исперих, финансирани от Саудитска Арабия, нима искаме това, което се случи на летището в Сарафово с израелски граждани да се случи на нас самите?“, попита Петров.

„Трябва да кажем стоп и край. Знаете, че има една страхотна дума юнак, наложена от един човек от Пазарджик – Константин Величков, който я е употребил за първи път. Така че на 5 октомври, с номер 13 - юнаци, напред, с нами Бог, да живее България!“, завърши емоционалното си слово Росен Петров.

„Искам след 4 години, като ви погледна в очите, да видя разбиране, надежда и вяра“, каза от своя страна водачът на листата на ББЦ за Пазарджик - Христо Тодоров. Той изброи водачите на листите на станалите партии за региона и попита хората от Пазарджик дали си заслужава да дадат гласа си за тях.

„Водач на ГЕРБ е роденият в Кърджали Стоян Танов, водач на БСП е Янаки Стоилов, жител на София, водач на ДПС е Делян Пеевски. Сериозно се замислете дали си заслужава вашият вот да се даде на човек, който да го ползва за трамплин“, призова Тодоров. „Трябва да извадим България от незавидното й положение на най-бедна и корумпирана държава. Знам как, можем и искаме да го направим. Да си пожелаем успех на 5 октомври. Аз съм сигурен в себе си и знам, че този успех е свързан с всички вас“, каза в заключение той.

„13 номер в 13 МИР. Можем да си поставим амбициозната задача тук да спечелим повече от един мандат. Бих искал да видя в парламента Ангел Даскалов - да видим какво ще му каже Цветанов“, каза Бареков, представяйки вторият в листата за Пазарджик – Ангел Даскалов.

„Развълнуван съм, но заставам с ясното обещание пред вас за ползотворна работа и с амбицията мандата да не е един, а минимум три. Влизайки в политиката, смятах, че това е едни състезание, но последните избори доказаха, че това е борба на живот и смърт. Очаквам трудността, борбата и озлоблението при тези избори да са още по-големи“, посочи Даскалов. Той разказа, че е притеснен за колегите си от службите на МВР.

„Такава политическа полиция никога не се е случвало да има. Да стои областният началник на крака и Пеевски да разпорежда кой да бъде арестуван и кой не“, посочи Даскалов. „На 5 октомври всичко е в наши ръце, затова ви призовавам – бъдете активни, гледайте новини, но гледайте между редовете. Подкрепете ни, защото всички заедно имаме нужда това да се промени“, призова той.

„Аз съм се явявал много пъти на избори – като общински съветник, никога не съм бил кандидат за народен представител, приех това предизвикателство, защото да си само лекар не достатъчно, трябва да се вземат и политически решения, затова реших да се боря за вашето доверие“, каза от своя страна третият в листата за Пазарджик д-р Красимир Темнилов. Той обяви и приоритетите, които си е поставил като народен представител.

„Искам да има филиал по здравни грижи в Пазарджик. Искам здравеопазването да стане достъпно и напълно безплатно. Вашите майки и бащи с право ми поставят въпроса защо като са здравноосигурени трябва да плащат потребителска такса. Ние искаме държавата да си я поеме, както и да не те карат да плащаш, като постъпиш в болница. Искаме пациентските организации да присъстват по законен начин във всяко здравно заведение и да следят дали се изпълнява качествено медицинската дейност. Искаме здравеопазването да бъде най-достъпно. Искаме електронната здравна карта. Това са основните приоритети, които искам да направя за моите пациенти, за моите избиратели и за цяла България“, обяви Темнилов.

Обединени сме в една кауза – каузата за България, за достоен и смислен живот, обяви Биляна Бешева – кандидат-депутат на ББЦ от Пазарджик. „ Има една единствена чиста партия – „България без цензура“ и имаме лидер, смел и амбициозен, който ще поведе народа към възход, а ББЦ ще даде депутати, които да се борят за благополучието на народа, а не за собственото си забогатяване. Бюлетина номер 13 – бюлетина за истинските българи, които милеят за род и родина“, заключи Бешева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване