09/09/14 05:59
(http://www.klassa.bg/)

Имоти за €1,2 млрд. приватизирани в Гърция

 През последните 18 месеца инвеститори са придобили имоти за 1,2 млрд. евро основно от банки и от гръцката агенция за приватизация, сочат данни на консултантската компания Cushman&Wakefield. За сравнение в периода 2009 - 2012 г. общият обем на сделките достигна само 900 млн. евро.

 

Сред последните големи сделки е придобиването на мажоритарен дял в Eurobank Properties – имотното звено на Eurobank Ergasias, от Fairfax за 201 млн. евро. Компанията има активи в Румъния, Сърбия и Гърция. Invel - относително нова компания, която се е насочила към европейския пазар на имоти, плати 653 млн. евро за две трети от Pangaea - дъщерното дружество в сектора на имотите на National Bank of Greece SA.

 

Fairfax Financial Holdings Ltd. от Торонто, Colony Capital LLC от Лос Анджелис, Invel Real Estate Partners от Великобритания и турско-арабският инвестиционен фонд Jermyn Street са сред активните купувачи на подценени активи от финансовите институции в южната ни съседка.

 

На пазара се появяват и нови играчи, като например международната компания за имоти Hines, контролираща активи за над 25 млрд. долара.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване