09/10/14 13:47
(http://pik.bg)

Внимание! Струма и Места се покачват опасно

Внимание! Струма и Места се покачват опасно

В сряда продължава да се наблюдават повишения на речните нива, сочат данните и прогнозите на Националния институт по метеоролгия и хидрология. Днес след обяд в Западна България и планините на места ще превали с възможни количества между 5 до 10 л/кв.м, съобщават от МОСВ.

Това денонощие известни повишения в речните нива са вероятни на отделни места главно в Западна България, по-съществено: в басейна на река Марица - Крива река, река Яденица, река Въча, река Чепеларска; река Места в горното течение и притоците ѝ - река Бела Места, река Черна Места, река Каменица, река Костена, река Брезнишка, река Коница, река Бистрица; в басейна на река Струма - реките Бистрица, Елешница, Пиринска Бистрица;

По прогноза за четвъртък и петък, следобедите в същите райони са възможни слаби превалявания с по-незначителни количества. На отделни места в Югозападните райони е възможно да превали слаб дъжд с количества под 5 л/кв.м. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване