09/10/14 16:54
(http://pik.bg)

Късмет! Дядо с трабант оцеля при челен удар с ТИР

Късмет! Дядо с трабант оцеля при челен удар с ТИР

74-годишният Златко Димитров връхлетя с трабанта си върху тир, на метри от табелата за село Клокотница около 12.30 часа днес. От челния удар предницата на нарицателното соцвозило бе почти изцяло смачкана, а воланът в купето се бе изметнало до тавана.

Водачът е потрошен почти като возилото си - главата, крака гърдите, а медиците от линейката незабавно му поставиха обездвижваща шина на врата заради опасения за фрактура на прешлените, съобщава haskovo.net.

Дядото обаче бе контактен, дори и в болницата, като поне засега няма пряка опасност за живота му. Предстоят изследвания, за да се определи степента на пораженията.

Катастрофата пък представя абсурдна гледка за влизащите в Клокотница откъм Хасково – миниатюрното немско возило от картон, размазано в бронята на огромния тир като муха в стъкло. Единствената причина да не се броят трупове след инцидента е в шофьора на товарния камион Тихомир Георгиев, който успял почти да спре, преди трабантът да го вземе на таран. 

„Видях го отдалече как внезапно смени посоката и влезе в моята лента“, разказа видимо разстроен 47-годишният мъж. Той намалил, после като видял, че трабантът продължава, тръгнал да бяга към крайпътните храсталаци. Отстрани обаче има сравнително дълбока канавка, която гарантирано е щяла да обърне камиона. 

Затова Тихомир скочил с всички сили на спирачките. Заковал се секунда преди трабантът да се забие в него. Трошката също не се движела с висока скорост, което предотвратило може би фаталния край.

Вероятните причини за катастрофата са заспиване зад волана или внезапно прилошаване от страна на възрастния шофьор. Съдържанието на трабантчето показваше, че може би той е отивал на лозето или вилата си, защото бе пълно със земеделски инвентар, огромни чанти за зарзават, стари автомобилни гуми и вехтории.

По сведения на местни мъжът бил от селото, но не бяха много сигурни, понеже го видели едва като го качвали в линейката. 

Дядото бил измъкнат от смачкания трабант от случайни шофьори, спрели незабавно, като видели белята. Бързата им реакция спестила на пристигналата пожарна рязането на ламарините и може би е дала повече шансове на потърпевшия да оцелее от зловещия инцидент.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване