09/10/14 18:06
(http://pik.bg)

Окуцял вълк обяви война на ловна дружинка

Окуцял вълк обяви война на ловна дружинка

Окуцял вълк обяви война на ловната дружинка в Чипровци и започна изтребване на кучетата им. От пролетта досега горският хищник  разкъсал 9 гончета и 3 овчарски кучета, пише "Труд". Всички опити на авджиите да ликвидират звяра се провалят. Вълкът издебвал ловците при излетите им, промъквал се в шубраците и задигал някое гонче.

Така без верните си помощници са останали чипровските авджии Петко Маринов и Йордан Иванов, а на Иван Борисов звярът разкъсал две кучета. Ловец от близкото село Железна пък намерил само половината от гончето си. Кучешкото изглежда се усладило на вълка и той изял и опашатите пазачи на двама кравари и един козар.

Някои от пострадалите казват, че мернали хищника между дърветата, но не успели да стрелят по него. Вълкът е стар, доста едър и куц с левия крак, обясняват авджиите. Mоже звярът да е ранен от ловец и да си отмъщава, или пък се храни с кучета, защото вече не може да гони дивеч, смятат възрастните хора. Дружинката на Чипровци е поискала от кмета разрешение за хайка срещу звяра.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване