09/11/14 20:41
(http://www.klassa.bg/)

Меглена Кунева: 500 училища са оставени без спортни салони, ще променим това

 Политиката на конкретните резултати минава през реалната полза от работата на политиците. 500 български училища са оставени без спортни салони и днес откриваме нашата кампания в спортна зала в Люлин, за да обърнем внимание точно на този проблем. В 500 български училища децата да са оставени без услови за спорт, е крайно несправедливо и РБ ще промени това. Това каза при откриването на кампанията в 25 МИР – София Меглена Кунева, лидер на "Движение България на гражданите" и водач на листата на РБ в 25-ти МИР в София.

По думите й, не два, а осем милиарда лева са нужни за саниране на панелните жилища в страната и Реформаторският блок е заложил в приоритетите си 10-годишна програма за саниране, както това се прави в Европа, а не с неясни схеми.

Политика на конкретните резултатите е омекотената настилка на детските площадки, което постигнах през европейска директива в мандата ми на еврокомисар по защита на потребителите, добави тя и даде за пример все по-масовото въвеждане на тази предпазна мярка при детските съоръжения в ЕС, в т.ч.и в България.

Като подобен пример тя посочи и постигането на единната сметка за ток, въведена в половината от страните в ЕС отново по време на мандата й, която обаче в България правителствата и регулаторът не са въвели. Така днес германският гражданин е далеч по-информиран от българския колко енергия потребява, колко спестява и как да намали разходите си, каза още Кунева, като нарече това политика на порпуснатите ползи.

Трябва да престанем с политиките на пропуснатите ползи. Няма да обещаем 1 милион нови работни места, защото не е постижимо при тези условия, но ще направим и приемем нов Кодекс на труда, който ще регламентира труда на работещите майки, особено на отглеждащите малки деца,  на хората, работещи на няколко места, на почасовия труд и работата от вкъщи, защото няма по-добра социална политика от това хората да имат работа, категорична бе Кунева.

Тя очерта 7 важни за Реформаторски блок реформи, сред които реформите за справедлива съдебна система, качествено образование за всички, облекчения за бизнеса и Нов кодекс на труда за повече работни места, сигурност и предвидимост - за парите, пенсиите и здравеопазването, гражданско участие във взимането на решения и решителни действия за подобряване имиджа на България в Европа и света.

Без тези реформи България не може да е силна и стабилна държава, подчерта Кунева и  добави, че Блокът ще работи за стабилност, сигурност и ясен национален приоритет.

При откриването на кампанията гостите и участниците бяха призовани да подкрепят кампанията на БЧК за СМС на кратък номер 1466 за подпомагане на пострадалите в наводнените райони български граждани.

Пълната листа на РБ в 25-ти МИР в София е публикувана на сайта на ДБГ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване