09/11/14 20:56
(http://www.klassa.bg/)

Скъсана язовирна стена е сред основните причини за потопа в Бургаско

 Скъсана язовирна стена е сред основните причини за потопа в Бургаско, който отне три човешки живота. Това показва проучване на Нова телевизия.

 

Водата, която заля вилната зона в парк Росенец е тръгнала от язовир Маринка. Той се намира близо до едноименното село. В момента се стопанисва от община Бургас, тъй като концесионерът му не се грижел за него.

Пробойната в язовирната стена била открита рано сутринта в събота. Тогава нивото на водата надхвърляло с метър стените му. Водната стихия помела дървета, храсти и всичко, което срещнала по пътя си, достигайки до речното корито. Днес до язовира се стига само с високопроходим автомобил.

Преди да стигне до вилното селище, водата разрушила моста на река Маринка, който днес е затрупан с купчини пръст, за да не се случи най-лошото. Кметът на Маринка - Лъчезар Колев, е категоричен, че водата от прелелия язовир не е виновна за наводнението на рибарското селище и смъртта на двете жени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване