09/12/14 05:34
(http://www.klassa.bg/)

Войската в руския Източен военен окръг е приведена в най-висока степен на бойна готовност

 Войската в руския Източен военен окръг завърши мероприятията по привеждане в най-висока степен на бойна готовност, съобщи пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия, пише„Взгляд”. 
„В рамките на внезапна проверка на бойната готовност на войските в Източния военен окръг, съединенията и военните части, дислоцирани в Източния регион на Руската федерация, завършиха с изпълнение на мероприятията по привеждане в най-висока степен на бойна готовност”, се казва в съобщението. 
Войската се е придвижила в районите на разположение, и е провела разузнаване на маршрутите на придвижване на войсковите колони. В момента военните части от окръга продължават придвижването по комбиниран способ в районите, определени от Генералния щаб. 
Авиацията в Централния и Източния военен окръг е пристъпила към предислокация на самолети на запасни и оперативни аеродруми в Камчатския, Хабаровския и Приморския край, както и на остров Сахалин. В рамките на деня е планирана дислокацията на над 100 единици самолети бомбардировачи, изтребители и военнотранспортна авиация, както и бойни хеликоптери. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване