09/12/14 12:50
(http://pik.bg)

Главното мюфтийство осъди действията на Ислямска държава

Главното мюфтийство осъди действията на Ислямска държава

Ръководството на Главното мюфтийство заяви своята остро осъдителна и заклеймяваща позиция относно варварските покушения на т.нар. "Ислямска държава" в Близкия Изток.

Това се казва в декларация от Главното мюфтийство. В документа се посочва, че Главното мюфтийство за пореден път заявява своята ясна и категорична позиция, че отнемането на невинни човешки животи, насилието, терорът и всички форми на тяхната проява към цивилните и невинни граждани са абсолютно неприемливи, дълбоко укорими и не се препокриват с принципите на ислямската религия.

Безпрецедентното погазване на висшите достойнствата на исляма и принизяването му до средство за постигане на политически и властови ресурс силно ни огорчава, заявяват от Главното мюфтийство. И допълват, че ислямската религия под никаква форма не проповядва насилието и заклеймява погубването на човешкия живот без значение какъв е поводът за подобен акт.

Дълбоко оскверняващите ислямската религия деяния на псевдо-държавното формирование от Близкия Изток, на което сме свидетели, не може да се отъждествява с повелите на Святата ни религия, тъй като те са кардинално различни, посочват в декларацията си от Главното мюфтийство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване