09/12/14 22:16
(http://www.klassa.bg/)

„Славянска приказка”

 Във връзка с откриването на Втория международен кинофестивал „Славянска приказка” Ви каня на пресконференция утре, 12 септември  2014 г.  (петък) от 11.00 часа в  голямата зала на Руския културно-информационен център в София (ул. „Шипка” №34). Фестивалът ще се открие в същия ден на същото място от 19.00 часа. Той е организиран от  Българската академия за телевизия, кино и интернет комуникации с  подкрепата на Министерството на културата, Руският културно-информационен център, „Россотрудничество”, фонд „Руский мир” и Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ).  
Фестивалът ще се проведе от 12 до 15 септември 2014 г.  Неговият девиз е  „За общо информационно пространство на младите таланти в името на сътрудничеството и съгласието”. В благородното състезание ще участват над 200 игрални, документални и анимационни фирми от България, Русия, Македония, Сърбия, Белорусия, Черна гора”, Украйна, Молдова, Казахстан и Китай.
Журито се оглавява от Рустем Абрашев - режисьор №1 на Казахстан и Ю Сяоган – председател на Китайската академия за производство на телевизионни сериали. Част от филмите ще бъдат показани  в събота, неделя и понеделник в от 11 до 17 часа. Входът е свободен. 
Утре, в деня на откриването ще бъде показан игрален филм за руския шампион по борба Иван Подубни, който е направен в киностудията на световноизвестния кинорежисьор Никита Михалков.
Официалното награждаване ще стане на 15 септември, понеделник в 19 часа. Наградите са изработени от известния българския скулптор Богдан Бондиков.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване