09/13/14 09:05
(http://pik.bg)

Бивш посланик в Германия: Полицаи ме арестуваха, жертва съм на политическа провокация

Бивш посланик в Германия: Полицаи ме арестуваха, жертва съм на политическа провокация

Станах жертва на полицейска агресия и неспазване на закона. Това е версията на Николай Апостолов, кандидат за депутат от Движение Независима България. Той е водач в Сливен и Ямбол, но вчера бе задържан, след инцидент в столичното метро. Според версията на полицията Апостолов буйствал в метрото, държал се арогантно, изкъртил дръжка на врата.

Задържаха ме въпреки имунитета, който имам. Цялата суматоха настъпи заради жената от касата на метрото. Вместо да ме обслужи нормално, тя предизвика задръстване в метрото, а когато аз реагирах, тя извика полиция. Полицаите се държаха грубо и нагло, като милиционери. Скочиха срещу мен като звяр. Не съм оказал съпротива, показах им документ, че съм кандидат за депутат, но те ми казаха, че законът няма значение и ме арестуваха. Полицаите даже не се легитимираха, разказа по Нова ТВ Апостолов. Той е убеден, че е жертва на полицейско насилие.

Николай Апостолов е бивш депутат от СДС и посланик на България в Германия. В края на мандата му бе арестуван от немски полицаи, които го обвиниха, че е карал, след употреба на алкохол. От партията, която стои зад Апостолов първоначално се разграничиха, но след изясняване на инцидента смятат, че става дума за политическа провокация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване