09/13/14 16:06
(http://pik.bg)

Кандидатите за депутати от ГЕРБ в Бургас: Залагаме в приоритетите си само реални и изпълними цели

Кандидатите за депутати от ГЕРБ в Бургас: Залагаме в приоритетите си само реални и изпълними цели

Разработихме програма за развитие на региона, която в конкретика развива политиките на партията. Това заяви Ивелина Василева, водач на листата за народни представители на ПП ГЕРБ в Бургас, при откриването на приемна в Бургас. Няколко са основните акценти, сред тях е инфраструктурата, която има съществено значение за развитието на икономиката. Предвидени са конкретни проекти свързани с пътната инфраструктура на региона, като сред тях са доизграждане на пътен възел „Запад", изграждане на Северния обход на Бургас, довършване цялостната рехабилитация на пътя Бургас – Елхово, изграждането на обхода на Малко Търново и др. 
Сред приоритетите в програмата на ГЕРБ са подобряване на градската среда и устойчиво балансирано развитие на региона, опазване чистота на природата и морето. 
Като приоритетен отрасъл за региона от ГЕРБ определят развитието на туризма. 
Предвидени са действия за опазването на рибарството като основен поминък на местното население. "Ангажираме се с мащабна програма за енергийна ефективност, която ще допринесе до промяната на облика на жилищните комплекси. Това ще залегне в национална програма с приоритет - големите градове”, каза Василева. Предвидено е за тази цел в първите две години да се задели огромен ресурс от два милиарда лева за да се санират много от фамилните жилищни блокове. "Важно е да се положат усилия и в сферата на здравеопазването, в изграждане на нови Спешни центрове в населените места. Нужно е да се инвестира и във високотехнологично оборудване в областните болници и да се осигурят дългосрочни грижи за възрастните хора", добави тя. 
В регионалната си политика партията набляга на развитието на спортната инфраструктура.
Василева апелира хората да гласуват масово на предстоящите избори, като по този начин ще противодействат на купения вот. 
Относно големия брой изборни секции, открити в Турция, тя заяви, че законът дава тази възможност, но на тези гласове също може да се противопостави масовото гласуване на хората, живеещи в България.
На въпрос кои са трите най-важни неща, за да се постигне стабилност в България, какъвто е слоганът на ПП ГЕРБ за тази кампания, Василева каза, че преди всичко трябва да се възвърне доверието на гражданите в институциите, защото през изминалата година е била изгубена връзката между хората от властта и хората по места. „Това ние смятаме за изключително важно и за това акцентираме върху доброто управление и възстановяване на държавността и силата на институциите”, каза Василева. 
Нужно е да се проведат реформи, които не търпят отлагане в секторите енергетика, в сферата на европейските средства. Нужно е провеждането и на модерни социални политики и работа в сектор образование, което да е конкурентно и тясно обвързано с нуждите на пазара на труда. 
Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Иван Вълков, каза че при срещите си с хората те се вълнуват най-вече от регионалните проблеми. По думите му, жителите на Бургас се интересуват не само от увеличение на пенсии, а най- вече от разкриването на работни места и от това как сами да изкарват прехраната си. 
На въпрос, в тази връзка от ГЕРБ няма ли да обещаят милион работни места, Вълкова каза, че обещават и са заложили в програмата си само реално изпълними неща, а не фантазии. 
Политиците от ГЕРБ са препрочели директните разговори и водени на кампания в откритата си приемна, но ще имат и посещение по различни места, за да обясняват националните и регионалните си приоритети.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване