09/14/14 09:41
(http://pik.bg)

Бакалов: Никога не бих простил на граничния полицай, убил бебе

Бакалов: Никога не бих простил на граничния полицай, убил бебе

Вътрешното министерство направи всичко възможно в правомощията си, за да помогне на хората при наводненията, но МВР не може да бъде навсякъде. В крайна сметка не можеш да предвидиш откъде ще изскочи заекът. Това каза в предаването "Тази неделя" по Би Ти Ви служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов.

По думите му липсва стройна система за ранно предупреждение при бедствия. Мерките трябва да се вземат навреме, в противен случай само броиш загубите. Трябва да се изгради система за превенция, а не да имаме комисия за предотвратяване на последствията. Затова заедно с моите колеги поискахме представители на Европейската комисия да направят на място мониторинг у нас и да ни дадат съвети за изграждането на такава система, заяви Бакалов.

Попитан какво би казал на граничния полицай Костадин Стоянов, който уби 11-годишната Красимира Кънева в бургаското село Крушевец, министърът заяви: "Бих му казал, че никога няма да му простя. Образувано е дисциплинарно производство и случаят ще завърши с уволнение.

Оттук нататък случаят е в ръцете на съдебната система". В отговор на въпрос Бакалов каза, че не харесва действащия закон за МВР. Той обаче бе категоричен, че докато изпълнява длъжността, ще го спазва такъв, какъвто е.

Вътрешният министър заяви, че МВР ще се бори "доколкото има сили", с търговията с гласове, за да бъдат гарантирани честни избори.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване