09/15/14 14:40
(http://pik.bg)

19 роми са задържани след побоя над полицаи в Бургас

19 роми са задържани след побоя над полицаи в Бургас

19 роми, вилнeли на сватба в квартал „Победа“ в Бургас, известен като Комлука, са задържани, заради побоя с пръти и камъни над полицейски служители.

Унифромените не са пострадали тежко, оказана им е медицинска помощ в МБАЛ- Бургас и са се върнали на работа, пише Флагман.бг.

Потрошени са и патрулни коли на МВР. Два поредни дни са били арестувани всички участници в ромското меле и срещу тях ще бъде образувано бързо производство.
Пет от мъжете са задържани на 14 септември, а останалите 15 – по-рано тази сутрин при провеждане на специализирана полицейска операция с участието на служители от Първо Районно управление „Полиция” – Бургас, Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас и служители от Бургаската и Варненска жандармерийски части.

„Не е нормално полицейски служители да бъдат посрещани с камъни, когато се опитват учтиво да си вършат задълженията“, каза шефът на ОД на МВР Георги Костов пред Флагман.бг.

Припомняме, че жителите на „Меден рудник“ и „Победа“ традиционно са подложени на тормоз от циганите, когато вдигат шумни пиршества. Този уикенд в Комлука е имало три сватби, представляващи същински ад за останалото население в района.

Няколко сигнала са били подадени за сбиване и висока музика на улиците „Опълченска” и „Хилендар”.  Полицаите, отишли на място, обаче били посрещнати с псувни, камъни и пръчки. Те са ударени в областта на главата и гърба.

"Ужас, трябва да има строги наказания за тези хора, защото щом посягат на полицейски служители, какво остава за нас - обикновените хора. Беше някакъв кошмар", разказаха жители на квартала.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване