09/15/14 05:54
(http://www.klassa.bg/)

Без скъпи джаджи в пети клас

 Скъпите телефони, джаджи и вещи не са препоръчителни за учениците в пети клас. Тъй като петокласниците през следващата година ще са в ролята на „зайчета”, лъскави телефони и други атрактивни „играчки” от този тип не са подходящи за носене в училище. Такъв съвет е записан в наръчника за родители на петокласници, издаден от Асоциация „Родители”.

 

Не е необходимо да го плашите

 

че „големите” могат да му ги вземат, но и няма нужда да излагате детето на опасността да остане без любимите си джаджи. Нормален телефон, чрез който можете да се свързвате с него, е съвсем достатъчен”, пише още в помагало за майки и татковци.

 

За втора поредна година освен за първокласници, от Асоциация „Родители” издават и наръчник за родители на петокласници. Причината е, че в пети клас децата се разделят с любимата си класна от началния етап и

 

влизат в периода на прогимназията

 

Предметите се увеличават, а преподавателите са различни, често дори успехът на учениците в пети клас пада. Едновременно с това учениците навлизат и в пубертета, което прави децата по-склонни към  проява на агресия и употреба на цигари и алкохол.

 

Експертите виждат решението за преодоляване на кризата в пети клас в по-засилената комуникация между учители и родители, която в момента липсва. Те препоръчват родители и учители да си комуникират в мейлинг група на класа. Препоръчително е децата да бъдат уведомени за тази форма на комуникация. „Информирайте децата за уговорката, която сте направили с класния ръководител и останалите преподаватели. Ако детето знае, че родителите и учителите поддържат връзка, със сигурност ще му светне червената лампика, преди да реши да отиде без домашно или да измисли някое извинение, което веднага може да бъде проверено”, препоръчват специалистите.  По проекта на Асоциация „Родители” „Добре дошли в пети клас” се предвиждат и обучения на класни ръководители в 5-и клас и родители, както и провеждане на тематични родителски срещи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване