09/15/14 06:22
(http://www.klassa.bg/)

Голи украинки на изборите в Москва

 Три девойки се съблякоха вчера в една от избирателите секции в Москва и се опитаха да попречат на столичаните, дошли да гласуват за местен парламент, съобщи НТВ. Младите жени, сред които и гражданки на Украйна, бяха веднага задържани от органите на реда. Арестуваните са на възраст между 21 и 26 години.

 

От публикуваните в социалните мрежи снимки се вижда, че те са изрисували гърдите си в цветовете на украинския флаг. В секцията на крайбрежната улица „Котелническая” девойките скандирали лозунги за прекратяване на войната в Украйна, предават агенциите. От движението „Фемен”, чийто патент е да протестират голи, се отрекоха от задържаните жени, заявявайки, че акцията не е дело на тяхната организация.

 

Вчера в цяла Русия се проведоха единни избори за местна власт, като избирателите гласуваха за 30 ръководители на региони и за 14 местни парламенти. В Крим и Севастопол се проведе първият след присъединяването им към Русия вот за всички органи на местната власт. Заради голямото количество часови пояси в страната, гласуването се проточи 21 часа. Първите секции в Магаданска област, в Чукотка и Камчатка отвориха врати в 0,00 ч московско време. Последни затвориха участъците в Калининградска област. В някои секции привличаха избирателите с евтини плодове и зеленчуци, домашни пирожки и сладко, които те можеха да си купят, след като са пуснали бюлетините си. На други места пък бяха помислили за любителите на зимнината, предлагайки на електората буркани и капачки. И вчера ексцентричният лидер на либералдемократите Владимир Жириновски не изневери на себе си и пред една от секциите в Москва завъртя във вихрен танц една от дошлите на гласуват столичанки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване