09/15/14 20:54
(http://www.klassa.bg/)

Деца помагат на пострадалите от наводненията

 Децата от Частна детска градина и ясла „Палави крачета“ решиха да направят едно добро дело за старта на учебната година. На този 15-ти септември всички дечица и родителите им вместо букети цветя за учителките, дариха средства за бедстващите региони в страната след наводненията.

 

„И преди сме провеждали благотворителни инициативи в детската градина, в които всички се включват на драго сърце. Това е един от начините да възпитаме децата на състрадателност и грижа за останалите – емоции, които в днешно време рядко срещаме у възрастните. Решихме събраната сума да дарим на „Червения кръст“, които най-добре могат да разпределят средствата сред нуждаещите се.“ – коментираха от екипа на „Палави крачета“.

 

В същото време, празничната програма за старта на учебната година в детската градина беше изпълнена с най-различни активности под надслов „Уличка на занаятите“. С помощта на трима преподаватели по приложни изкуства, малчуганите участваха в направата на общо тематично пано с рисунки и апликации, изработваха невероятни глинени часовници, оцветяваха керамични фигурки и дори се включиха в работилница за отливане на свещи.

 

 

 

Допълнителна информация:

 

Частна детска градина и ясла „Палави крачета“ е най-доброто място за персоналното развитие и обучение на всяко дете, а програмите са изцяло съобразени с неговите нужди и интереси. Екипът от специалисти педагози се грижи да осигури спокойствие и сигурност, така че всяко едно дете да се чувства в уютна и защитена среда. Чрез прилагане на индивидуален подход, учебният материал се възприема с лекота от децата, които  откриват света докато се забавляват.

 

Частна детска градина и ясла “Палави крачета” се намира на удобно и комуникативно място само на 10 мин. от центъра на София, в най-зеления и чист район на столицата, а именно квартал Бояна. Сградата е специално проектирана и съобразена с нуждите и европейските стандарти за детска градина и ясла. На разположение на децата са големи и просторни дворове, оборудвани със специализирани съоръжения за игра, съобразени с възрастта и нуждите за развитие на добра двигателна координация.

Уютната сграда разполага с голяма зала за провеждане на уроци по танци и тържества на закрито, чиста и поддържана столова, както и удобни и просторни слънчеви стаи, оборудвани с необходимите пособия за плавно протичане на заниманията и учебния процес.

В крехката възраст от 1 до 7 години децата са много любопитни, естествени и възприемчиви. Нашият екип от педагози се стреми да насърчава тяхното креативно мислене и въображение по време на игра, позволявайки им да откриват своите многостранни връзки света. В Частна детска градина и ясла „Палави крачета“ децата творят, учат и се забавляват под вещото ръководство на квалифициран педагогически състав, който открива и развива талантите и заложбите им. Специалистите наблягат на чуждоезичното обучение, като от ранна детска възраст запознават децата в детайли с основите на английския език по утвърдени програми. Частна детска градина и ясла „Палави крачета“ подготвя и предучилищни групи, помагащи на децата да се приспособят плавно и успешно към обстановката и учебния процес в новото училище.

 

Всеки един член на екипа -  преподаватели, логопед и медицински лица, отделя индивидуално време, внимание и любов на всяко дете, като възпитава и чувство на споделеност, затова педагозите  работят в малки групи, развивайки детските  умения, потенциал и таланти.   

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване