09/15/14 17:21
(http://pik.bg)

Най-много пет години затвор за ромите, пребили полицаи в Бургас

Най-много пет години затвор за ромите, пребили полицаи в Бургас

От една до пет години затвор заплашват циганите, пребили полицаи в бургаското гето в Комлука.

Това разкри пред Флагман.бг говорителят на Районна прокуратура-Бургас Георги Чинев. Срещу извършителите е започнато бързо досъдебно производство по чл.325, ал.2, т.1 – хулиганство срещу органите на властта. Задържани са общо 19 лица, но все още не е ясно кои от тях какво участие имат в побоя над униформени и това е основната цел на следствените органи.

В момента вървят разпити след приключването им наблюдаващият прокурор ще индивидуализира участието на всеки един и със сигурност ще редуцира броя на обвиняемите“, каза Георги Чинев. Има два възможни варианта: първият обвинението да бъде вкарано в съда в 7-дневен срок – тоест до събота, а при вторият: ако наблюдаващият прокурор прецени, че делото е с фактическа правна сложност, работа по досъдебното производство да продължи два месеца, поясни Чинев.

Той отказа да се ангажира с мнение по кой от двата възможни варианта ще се тръгне, но сам призна, че разпитите вървят трудно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване