09/15/14 06:03
(http://www.klassa.bg/)

Одиторите на КТБ не работили 20 дни

 Одиторите на КТБ не са работили в продължение на 20 дни.

 

Това твърдят в писмо до управителя на БНБ Иван Искров, главния прокурор Сотир Цацаров и омбудсмана Константин Пенчев от Комитета за защита на финансовата и банковата стабилност в България, който бе учреден от клиенти на поставения под спецнадзор трезор.

 

Авторите на писмото посочват, че разполагат с вътрешна информация, според която одиторите на КТБ не са работили от 21 юли до 10 август. „За нас е абсолютно необяснимо защо тези хора са бездействали и вие нито сте го съобщили на обществото, нито сте предприели някакви мерки това да не се случва”, пишат до Искров от комитета. Оттам питат управителя на БНБ дали това е станало с негово знание, по негово разпореждане или въпреки него. „Сега разбираме защо докладът на одиторите ще бъде готов чак на 20 октомври – на тях им е позволено или „разпоредено“ да не работят”, подчертават авторите. Те питат също дали е вярно, че одиторите на КТБ и банка „Виктория“ ще получат възнаграждение от общо 1,6 млн. лева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване