09/15/14 10:55
(http://pik.bg)

От следващата седмица започва изплащане на компенсациите за умрелите от „син език” животни

От следващата седмица започва изплащане на компенсациите за умрелите от „син език” животни

От следващата седмица животновъдите ще започнат да получават компенсациите за умрелите животни от „син език”. Това съобщи пред журналисти в Пловдив министърът на земеделието и храните Васил Грудев, предаде репортер на Радио „Фокус”.

От края на тази седмица стартира и допълнителна помощ de minimis, специално за овцевъдите, каза Грудев. Утре земеделският министър ще се срещне с тях, за да се набележат краткосрочните мерки, по които да им се изплати това допълнително подпомагане.

От 14 октомври, с актуализацията на бюджета, ще започне и изплащане и националните доплащания в сектор „Животновъдство”, каза още Васил Грудев. Идеята е възможно най-рано да бъдат подпомогнати българските производители в тази тежка ситуация, в която се намират. Компенсациите, по които работи Министерството на земеделието са в няколко направления. Едната е компенсиране на загубите от руското ембарго, където е лесно те да бъдат калкулирани, каза Грудев. През изминалите две седмици се е работило по схеми за компенсиране за нереализирана продукция на пазара - плодове и зеленчуци, както и за мляко и млечни продукти. Помощта, която ще се отпуска е свързани със складирането на различни видове сирена и кашкавали.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване