09/16/14 05:42
(http://www.klassa.bg/)

Гъвкавата работна среда - двигател на офис пазара

 Гъвкавата работна среда е основният фактор, който значително ще влияе на търсенето на офис площи в краткосрочен и средносрочен план. Това показват резултатите от глобално проучване, осъществено от глобалната асоциация на наемателите Corenet, съобщават онлайн изданието propertyeu.info и Investor.bg.

 

Над три четвърти от участниците в анкетата (76%) посочват гъвкавата работна среда като ключов фактор, който ще влияе на търсенето и предлагането на офиси.

 

Други фактори със значително влияние на пазара на офис площ са технологичните иновации (посочени от 60,5% от анкетираните) и възстановяването на икономиката (посочено от 55,3% от анкетираните).

 

Само 15 на сто от участниците в проучването смятат, че устойчивостта, подобренията и енергийната ефективност ще повлияят на пазара в краткосрочен и средносрочен план.

 

От резултатите става ясно, че когато избират локация, мениджърите от сектора на имотите гледат също политическата стабилност, макроикономическото представяне и наличието на квалифицирана работна ръка в страната и региона, към които се насочват.

 

Над 60 на сто от анкетираните посочват, че геополитическото напрежение е повлияло на вземането на решение за локация.

 

Corenet Global е организация с над 8 хил. членове, около 70 на сто от които са включени във Fortune 100, а около 50 на сто – във Forbes Global 2000.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване