09/16/14 23:36
(http://www.klassa.bg/)

Китай забранява вноса на некачествени въглища

 Китай ще забрани вноса и местната продажбата на въглища с високо пепелно и сярно съдържание от началото на 2015 г. в опит да се справи със замърсяването на въздуха, предава CNBC, цитирана от Invrestor.bg.

 

Очаква се новите мерки да засегнат силно добивната промишленост на едни от най-големите вносители в Китай - Австралия и Южна Африка. Според неофициални данни най-голямата комунистическа държава е внесла през 2013 г. около 54 млн. тона австралийски въглища и още 13 млн. тона от Южна Африка

 

Съгласно новите разпоредби, които ще влязат в сила през януари, правителството поставя нови изисквания за добива, продажбите и вноса на въглища в Поднебесната империя. Най-строгите изисквания са за градовете в южната част на делтата на Перлената река, източната делта на река Яндзъ и трите северни града провинции – Пекин, Тиендзин и Хъбей. Най-засегнати обаче вероятно ще се окажат крайбрежните райони като Гуандун и провинция Джъдзян, които са едни от най-големите вносители на въглища в Китай.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване