09/16/14 06:00
(http://www.klassa.bg/)

Масачузетския технологичен институт - най-добър в света

 Четири британски университета влязоха в първата десетка за най-добрите висши учебни заведения в света, става ясно от публикувания рейтинг на университетите по света, съставен от британската компания "Куакуарели Симъндс" /Quacquarelli Symonds, QS/.

Тази година, както и предходната, първото място в класацията зае Масачузетският технологичен институт. На второ място идва университетът в Кеймбридж, Великобритания, който е подобрил показателите си спрямо 2013 г. Третото престижно място се заема от Имперския колеж в Лондон. Следва един от най-знаменитите университети в САЩ - Харвардският. Петото място в класацията си поделят Оксдфордският университет в графство Оксфордшир в южна Англия и Университетският колеж в Лондон. Останалите четири позиции се заемат от американски учебни заведения - Станфордският университет, Калифорнийският технологичен институт, Принстънският университет и университетът в Йейл.

В резултат на икономическия спад правителствата и частните източници на финансиране отделят главно внимание на

по-устойчиви специалности като науки, технологии, инженерство, математика, счита авторът на изследването Бен Сотър. Той отбелязва, че в бъдеще все по-често технически ориентираните учебни заведения ще стават основа на глобалния стремеж към иновации. Държавите ще увеличават тяхното финансиране и те ще се насочват към потенциално по-доходоносни изследвания и работа в областта на науката, техниката и медицината.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване