09/16/14 13:09
(http://pik.bg)

Ново 20! Бежанците първолаци отиват във Враждебна

Ново 20! Бежанците първолаци отиват във Враждебна

Бежанците първолаци ще бъдат преместени във Враждебна.

Това съобщи кметът на Ковачевци Васил Станимиров, позовавайки се на информация от Агенцията по бежанците, пише mirogled.com.

„Опитаха се да интегрират със сила деца, които не знаят български език. Не бяха спазени никакви закони. Агенцията по бежанците непрекъснато лъже”, заяви Станимиров.

Рано сутринта пък министърът на образованието Румяна Коларова заяви в ефира на БТВ, че децата ще учат в Земен. Това предизвика недоволството и на земенчани. Притеснението им обаче бе за кратко.

Проблемът възникна няколко дни преди 15 септември, следа како без да бъде уведомена местната управа в Ковачевци бе решено 7 първокласници да учат в училището в Калище заедно с две българчета.  Още 5 деца чужденци трябваше да бъдат интегрирани в по-горните класове.

„На какъв език щяха да се учат деца в първи клас? Две българчета и 7 афганистанчета и сомалийчета. По-скоро нашите деца, щяха да научат арабски, отколкото те български”, категорични са хората от Калище.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване