09/16/14 15:06
(http://pik.bg)

Сарафов: "Костинброд 2" е невъзможен на изборите

Сарафов: "Костинброд 2" е невъзможен на изборите

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов призова медиите да си сътрудничат с прокуратурата, когато правят разследвания за изборна търговия със скрита камера, предаде БНР.

На дискусия, организирана от Асоциация "Прозрачност без граници", посветена на противодействието на престъпленията срещу избирателните права на гражданите, Сарафов успокои, че "Костинброд 2" е невъзможен - заради промененото (и заради скандала с надтиражните бюлетини) законодателство, според което не частна печатница, а БНБ печата бюлетините; заради контрола при транспортирането на бюлетините; заради уникалния номер, който носи всяка от тях.

Сарафов успокои, че неправомерно печатане и съхраняване на надтиражни бюлетини вече е невъзможно, включително и за да се ползват като тапети, с което иронизира коментар от преди година и половина на единствения подсъдим по делото "Костинброд" - бившия главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков.

Според заместника на Сотир Цацаров от аферата, която взриви деня за размисъл преди предишните предсрочни парламентарни избори, печеливши няма.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване