09/16/14 19:45
(http://www.dnevnik.bg/)

Съдът отказа да отстрани от длъжност подуправителя на БНБ Цветан Гунев


Софийски градски съд (СГС) остави без уважение искането на Прокуратурата за отстраняването от длъжност подуправителя на БНБ Цветан Гунев, предаде "Фокус".

Решението на СГС подлежи на обжалване в рамките на 3-дневен срок, като датата за обжалването пред Апелативния съд е насрочено за 23 септември от 10 часа.

В началото на юни Гунев беше привлечен под наказателна отговорност и обвинен  в престъпление по служба за неупражнен контрол над дейността на Корпоративна търговска банка /КТБ/, последвано от прокурорски действия  срещу фирми на  Цветан Василев, придружени с кампания в медиите на Делян Пеевски в подкрепа на прокуратурата. Междувременно прокуратурата започна разследване за източване на КТБ чрез присвояване на 206 млн. лв., за което бяха задържани шест души от мениджмънта на КТБ, а впоследствие арестът им беше заменен от съда с парични гаранции и подписки.

Тогава от БНБ съобщиха, че Гунев излиза в продължителен отпуск, за да не пречи на  разследването, а главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че по тази причина не се налага отстраняването му от длъжност.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване