09/16/14 07:47
(http://pik.bg)

Три екипа отводняваха София цяла нощ

Три екипа отводняваха София цяла нощ

През нощта три екипа на звеното за аварийни дейности на Столична община, заедно с тези на „Пожарна безопасност и защита на населението” са работили по сигнали, получени във връзка с валежите над София. Получени са и е отреагирано на 7 сигнала. Екипите са отводнили участъци на улици и къщи с образувало се завиряване в с.Мрамор и Нови Искър, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Екип на аварийното звено на Столична община проверява оттичането при Южната дъга на околовръстен път. Общинските язовири се изпускат контролирано. Дежурни по районите извършват постоянни проверки на нивата им. Продължава постоянното наблюдение на водните обекти – коритата на реките, язовири и критични участъци във връзка с продължаващите валежи над София. Това е разпоредено със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Към настоящия момент вследствие на валежите нивата реките са завишени с 10-20 см, което е в границите на допустимото. В момента градският транспорт е в движение по редовните си маршрути. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване