09/16/14 22:28
(http://pik.bg)

Тъжна вест! Отиде си бившият зам.-кмет на община Стара Загора

Тъжна вест! Отиде си бившият зам.-кмет на община Стара Загора

На 82-годишна възраст почина професор д-р Куньо Йовчев Кунев, бивш заместник-кмет на община Стара Загора с ресор "Земеделие и околна среда" от мандат 1995-1999 година, пише Дарик.

Куньо Кунев е роден на 1 януари 1932 г. в с. Коларово, Старозагорско.
Професионалната му кариера преминава в Научно-изследователския институт по животновъдство - Стара Загора, където завежда отдел „Птицевъдство“. Бил е член на Висшата атестационна комисия за акредитация на научни степени и звания. На местните избори през 1999г. е кандидат за кмет и става общински съветник от БЗНС за мандат 1999-2013 г.

Стара Загора и старозагорската общественост се разделят с достоен човек и патриот, отдал целия си съзнателен живот на научно-изследователската и обществено-политическа дейност, на прекрасното си семейство.
„Ние дълбоко и искрено скърбим за загубата на бившия заместник-кмет на Стара Загора с ресор «Земеделие и околна среда» от мандат 1995-1999 година. Ще го запомним като завършен демократ, ангажиран човек, с неговата доброта, сърдечност и оптимизъм“, пише в съболезнователния адрес на кмета Живко Тодоров и общинското ръководство до неговите близки.

Погребението е на 17.09.2014 г. в с. Коларово.Поклон пред паметта му!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване