09/16/14 13:33
(http://pik.bg)

Фандъкова: Започнахме почистването на всички речни корита

Фандъкова: Започнахме почистването на всички речни корита

За първи път от много години, започна почистване на подземните речни корита – това са реките, които не се виждат от гражданите и някои от тях минават по центъра на града. Това каза пред журналисти Йорданка Фандъкова – кмет на София, след проверка на работата по реставрацията на мозайките от подземния музей под базиликата „Света София”. Фандъкова обясни, че почистването на речните корита е планово и в момента се работи усилено около този проект. „От вчера сутринта всички екипи са мобилизирани и заедно с екипите на районните кметове следят нивата на реките и язовирите и реагират на сигнали”, допълни още кметът на София. 

По думите й, след силния дъжд в „Люлин”, „Надежда” Нови Искър и Мрамор не е имало щети. „За съжаление, липсата на канализация в някои от районите е причина за наводнените мазета ”, обясни Фандъкова. Тя подчерта, че изграждането на канализация е основен приоритет. Относно язовирите на територията на Столична община Йорданка Фандъкова, подчерта, че „всички общински язовири се изпускат контролирано и това се прави от няколко дни”.

„В момента няма данни за сериозни проблеми. Нивата на реките, на териториятра на общината, са покачени между 10-50 см и е в рамките на нормалното”, обясни Йорданка Фандъкова във връзка с валежите в София. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване