09/16/14 14:25
(http://pik.bg)

Хотелиери блокират пътя Бургас- Варна утре

Хотелиери блокират пътя Бургас- Варна утре

Хотелиерите излизат на протест и ще блокират пътя Бургас- Варна от 11:30 ч. на 17 септември. Те искат да бъде създадено самостоятелно министерство на туризма, а националните курорти да станат автономни, предаде БНР.

За предаването „12+3“ по „Хоризонт“ председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова коментира, че акцията им търси вниманието на кандидат-депутатите. Тя е категорчина, че ново ведомство, което да отговаря само за туризма ще реши много проблеми в сектора:

Ще получим този статут, който искаме, на първо място, ще се реши този проблем с рекламата, който години наред не се решава. Ние видяхме, че независимо колко пари отделяме за реклама тя никога не е достатъчна и не е правилно направена. Тези пари се харчат нецелесъобразно и се харчат така, както се харесва на някого. Разбира се, ще бъде решен проблемът със сигурността на нашите туристи и на хората, работещи в туризма, което сега нямаме. Ще бъде решен и проблемът с инфраструктурата в местата за настаняване, в курортите.

Хотелиерите искат автономност на курортите, защото общините, на чиято територия се намират, не решават проблемите им, каза Иванова. Хотелиери от цялата страна са изразили подкрепата си, допълни тя.

Браншовиците от Варна също подкрепят искането на хотелиерите от Южното Черноморие. Директорът на колежа по туризъм във Варна доц. Стоян Маринов също е на мнение, че е необходимо за проблемите на туризма да се грижи отделно министерство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване