09/17/14 23:07
(http://www.klassa.bg/)

За руските туристите България стана благородно изключение

 България е единствената страна, която не е накарала клиентите на банкрутиралите руски оператори да напуснат хотелите.

Това констатира руската туристическа индустрия по повод състоялото се в Москва международно изложение "Почивка 2014-та".
РИА "Новости" цитира представители на българските туроператори, които на изложението са уверили, че България не е махнала и няма да маха от хотелите клиентите на банкрутиралите руски туроператори. 
От средата на лятото над десетина големи руски туроператори фалираха като последица от санкциите срещу Русия.
В днешно съобщение на сайта на Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР) се казва следното: 
"Участниците в изложението подчертаваха: България е единствената от страните партньори, която в трудните за руския туризъм времена не е махнала и няма да махне нито един турист от хотела… Тук обичат руските гости. Но най-вече разбират: ако човек е дал пари за почивката си, той не е виновен за последвали събития и не трябва да си пати заради взаимоотношенията между участниците на пазара. 
По-рано говорителката на Руския съюз на туристическата индустрия Иран Тюрина заяви на изложението, че клиентите на оператора "Лабиринт" са изселвани от всички хотели в страните, в които са на почивка. Изключение прави само България. Редица туристически компании в България са взели решение да не прекъсват почивката на руските туристи, каза тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване