09/17/14 22:57
(http://www.klassa.bg/)

Искров заплаши Рашидов със съд

 Управителят на Централната банка Иван Искров реагира остро в писмо по повод изявление на Вежди Рашидов по негов адрес, което бившият културен министър е дал пред електронна медия.

Пред нея Рашидов заявява, че Иван Искров трябва да поеме цялата отговорност за всичко, което е "надробил и за целия миш-маш" около КТБ.  "Моята дума за Искров е, човек, който работи на държавна служба, не бива да взима. Като е взел, да си носи отговорност. Цялата му зависимост лъсна. Не го обвинявам само аз, но вече никой не се съмнява, че има зависимост", казва Рашидов.

На уточняващ въпрос от кого е зависим управителят на БНБ, Рашидов заявява, че той е зависим е от тези, които са му плащали. "Това не са мои думи. Нямам друг избор, освен да мисля същото", добавя Рашидов.

По този повод Иван Искров призовава незабавно под същата форма и на същото място в агенцията, излъчила интервюто с Рашидов, да бъдат представени доказателства за изложените от  бившия министър твърдения за зависимост и плащания, които засягат банкер номер едно.

В писмото на Иван Искров призовава Рашидов, ако не може да представи доказателства, да поднесете своите извинения за неотговарящи на истината твърдения, каго го заплашва, че в противен случай ще си потърси правата по съдебен път.

Бившият министър на културата Вежди Рашидов няма да се извини

на управителя на БНБ Иван Искров за изказването си, че има зависимости. Това заяви пред Дарик радио самият Рашидов, като допълни, че Иван Искров е зависим от заплатата си и ако не може да носи отговорност, трябва да се откаже от поста си. Според Рашидов той не е казал нищо лошо, а това, че Искров се е припознал е негово демократично право.

Вежди Рашидов призна преди време, че държи в КТБ всичките си спестявания. Той подкрепя Инициативния комитет от вложители, които си търсят правата и настояват банката да отвори и да се разплати.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване